РФ готує удари по обʼєктах ядерної енергетики України, - голова МЗС України

Голова Міністерства закордонних справ України Андрій Сибіга заявив, що, з даними української розвідки, Кремль готує удари по критичних об'єктах ядерної енергетики України напередодні зими та закликав МАГАТЕ забезпечити постійну розширену присутність місій на всіх відповідних обʼєктах, передають Патріоти України.

У своїй заяві Сибіга уточнив, що, зокрема, йдеться про імовірні атаки на відкриті розподільчі пристрої АЕС та підстанції передачі, які є критичними для безпечної роботи атомної енергетики. «Ураження цих об'єктів створює високий ризик ядерного інциденту, який матиме глобальні наслідки. Відповідну інформацію українські спецслужби вже передали партнерам. Поінформовано також МАГАТЕ», — зазначив голова МЗС України.

Він нагадав, що Росія є єдиною країною, яка захопила атомну станцію в Європі, шантажуючи світ. «Українська Формула Миру містить пункт про забезпечення радіаційної і ядерної безпеки. Ми закликаємо всі міжнародні організації і держави, які поважають Статут ООН, запобігти сценарію країни-терориста», — сказано в заяві Сибіги.

Голова МЗС України подякував МАГАТЕ за рішення про розширення місій на низці енергетичних обʼєктів України. «Просимо Агенцію, країни-партнери та інші організації якнайшвидше реалізувати домовленості. Закликаємо також забезпечити постійну розширену присутність місій на всіх відповідних обʼєктах», — додав він.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...