РФ готується анексувати Луганщину, звинуватити Україну в "нападі", та оголосити мобілізацію, - Гайдай

Москва збирається провести на захоплених районах Луганської області, мовляв,"референдум" щодо "входження" регіону до РФ в межах його адміністративних кордонів, передають Патріоти України.

Однак ворогу за 5 місяців так і не вдалося повністю окупувати область, 2 населених пункти, як і раніше, під контролем України. Побоюючись контрнаступу ЗСУ, росіяни спробують здійснити анексію, щоб потім звинуватити Київ у нібито "нападі" і оголосити загальну мобілізацію у Росії. Про це заявив керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

У своєму Telegram-каналі він розповів про те, що країна-агресор, війська якої за декілька місяців війни так і не змогли повністю окупувати Луганщину, готують там так званий "референдум" про "приєднання" регіону в рамках його адміністративних кордонів до Росії.

Такий маневр росіяни, на тлі страху контрнаступу ЗСУ, проводять для того, щоб потім звинуватити Україну в нібито "нападі на Росію" і оголосити загальну військову мобілізацію на території російської держави.

"Росіяни брешуть, що всю Луганську область вже окуповано, тому через страх контрнаступу намагаються швидко провести вибори без вибору, тому що це дозволить заявити, що Україна напала на Росію та оголосити загальну мобілізацію", - пояснив Гайдай.

Також він акцентував увагу на тому, що війська РФ повністю не захопили Луганську область. Ніхто жодних територій не здавав, два населених пункти продовжують утримувати оборону, вони під контролем України. Сергій Гайдай підкреслив, що всю Луганщину буде звільнено від російської окупації. Треба лише вірити в армію України.

Кремль кидає у бій нові бригади: Жданов назвав напрямок головного удару РФ

п’ятниця, 3 травень 2024, 8:22

Основним завданням російських окупантів може бути розтягування резервів Сил оборони України, заявив військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов, передають Патріоти України. "Найімовірніше, саме Авдіївський напрямок вони вважатимуть напрямком голов...

Шлях на останні великі міста Донеччини буде відкритий: Втрата Часового Яру - це лише питання часу - ГУР попереджає про небезпеку

п’ятниця, 3 травень 2024, 8:15

Заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький вважає, що висотний опорний пункт у місті Часів Яр має бути предметом занепокоєння, адже його втрата відкриває шлях на останні великі міста Донецької області. Про це...