РФ готується до затяжної війни і збільшує витрати з держбюджету на оборону, - розвідка Британії

Кремль 2024 року збирається спрямувати на війну 30% загальних видатків держбюджету. Росія готується до багаторічної війни проти України. Про це йдеться у щоденному звіті Міністерства оборони Великої Британії, передають Патріоти України.

"Документи, які, ймовірно, просочилися з Міністерства фінансів Росії, свідчать про те, що витрати Росії на оборону зростуть приблизно до 30% загальних державних витрат 2024 року", - йдеться у повідомленні.

Як пише британська розвідка, Мінфін РФ пропонує оборонний бюджет у розмірі 10,8 трильйона рублів, що еквівалентно приблизно 6% ВВП і збільшення на 68% у порівнянні з 2023 роком.

Росія зможе підтримувати цей рівень оборонних витрат до 2024 року, але лише коштом ширшої економіки, припускає Міноборони Британії.

"Повна інформація про російські витрати на оборону завжди засекречена, але ці цифри свідчать про те, що Росія готується до подальших багатьох років бойових дій в Україні", - повідомляє розвідка.

Протистояння наростає: КНР вводить санкції проти ще трьох оборонних концернів США

понеділок, 20 травень 2024, 10:30

Китай на тлі інавгурації нового президента Тайваню Лая Цінде ввів санкції щодо ще трьох американських оборонних концернів. До списку "ненадійних підприємств" включено оборонні та космічні підрозділи компаній Boeing, а також General Atomics Aeronautical...

Підіграє Путіну? Президент Болгарії назвав перемогу України над Росією неможливою

понеділок, 20 травень 2024, 10:28

Президент Болгарії Румен Радев назвав перемогу України над Росією "неможливою" і пов'язав війну із замахом на прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо. Президент Болгарії заявив, що продовження війни є катастрофічним для всіх сторін. "Кожен день, коли ...