РФ ізольована, ракетна війна проти України не допоможе їй переломити хід війни, - експерт

Росія абсолютно ізольована в світі, їй нема на кого спиратися, а її власні сили виснажуються. Тому країні-агресору все складніше вести війну проти України. Про це в інтерв'ю "Главреду" розповів російський соціолог, публіцист, автор книг Ігор Ейдман, передають Патріоти України.

За його словами, країни, які складають значну частину світової економіки, а саме країни "Великої сімки" та Європи, запровадили санкції проти РФ, які економічно її душать.

"Є квазінейтральні країни, на кшталт Індії та Китаю, які все ще підтримують економічні відносини з РФ, але не збираються допомагати Росії озброєннями і якось обходити санкції. Ми бачимо, що навіть найближчий союзник РФ, Казахстан, відмовляється їй допомагати в обході санкцій. Є лише окремі країни-ізгої, які готові співпрацювати з Росією у військовій сфері. Передусім, Іран і окупована РФ Білорусь", - сказав Ейдман.

По суті Іран - це єдина країна, яка допомагає Росії озброєннями. "Але цієї допомоги мізерно мало для ведення такої війни. Росія завжди спиралася на безліч союзників, перш за все західних. Зараз Росія абсолютно ізольована, їй нема на кого спиратися, а її власні сили виснажуються. Це видно навіть по тому, як жваво російська армія починала цю війну, пізніше намагалася концентруватися на окремих фронтах і наступати, а незабаром перестала наступати скрізь і, навпаки, почала відступ", - зазначив експерт.

Ейдман додав, що РФ намагається вести ракетну війну проти України, але і вона не принесе агресору успіху. Хоча ракетні удари приносять українцям безліч жертв, але переламати хід війни не можуть. "Росіяни б'ють по мирних жителях, а у відповідь українці точково відповідають по російських військових базах. І, як ми бачимо, Україна тут теж має успіх – недавній випадок з Макіївкою у всіх на слуху", - пояснив він.

F-16 можуть з'явитись в українському небі вже наступного тижня: У Повітряних Силах ЗСУ зробили інтригуючу заяву

четвер, 2 травень 2024, 1:45

Наразі закінчуються останні приготування інфраструктури та заходів захисту дислокацій дорогоцінних для України літаків від повітряних ударів ворога. У Повітряних силах ЗСУ озвучили орієнтир, коли в Україні почнуть "працювати" західні винищувачі F-16 - ...

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...