"РФ хоче захопити Україну із мінімумом зусиль": Харків'янина, який "рекламував" напад окупантів, судитимуть (фото)

За даними слідства, чоловік був адміністратором каналу в YouTube й такі ролики репостив систематично. Експерти провели комплексну судову психолого-лінгвістичну експертизу цього відеоконтенту й установили, що відео дійсно містить інформацію з виправдовуванням, підтримкою та схваленням збройної агресії Росії проти України, передають Патріоти України.

"В одному з поширених чоловіком відео адресат прямо принижує ЗСУ та зазначає, що "рф хоче захопити Україну, докладаючи мінімум зусиль". В іншому відеоролику, що поширив харків'янин, "виступає" російський військовий, який окреслює загарбницькі дії рф в контексті історичної ретроспективи. Окупант стверджує, що не розділяє західних цінностей, бо в нього інші інтереси і попереджає, що воювати він вміє", — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Обвинувальний акт щодо харків'янина склали за ч. 2 ст. 436-2 (поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування збройної агресії Росії проти України) Кримінального кодексу України. Чоловікові загрожує до п'яти років обмеження або позбавлення волі, з конфіскацією майна або без такої. Справу передали до Дзержинського районного суду Харкова.

допомагав підготувати удар по ешелонах з технікою ЗСУ: СБУ затримала агента РФ на Кіровоградщині

п’ятниця, 10 травень 2024, 11:45

Служба безпеки України затримала мешканця Кропивницького, який допомагав росіянам підготувати ракетний удар по залізничній інфраструктурі Кіровоградщини. Про це СБУ повідомила у п’ятницю, 10 травня, передають Патріоти України. За матеріалами справи, пі...

Відпрацювали влучно: Сухопутні війська показали серію вдалих ударів по силах ворога на фронті (відео)

п’ятниця, 10 травень 2024, 11:28

Українські захисники провели серію успішних атак безпілотниками по техніці та живій силі окупантів у гарячих точках фронту. Відповідне відео вони опублікували у мережі. . Зазначається, що на відео показана робота 58-ї окремої мотопіхотної бригади ім. І...