"РФ - країна-ізгой": Прем'єр Британії запропонував план з 5 кроків для економічної ізоляції Росії

Прем'єрміністр Великої Британії Ріші Сунак запропонував план, який допоможе знизити вплив країни-агресорки Росії на світову економіку, передають Патріоти України.

Він назвав Росію країною-ізгоєм і наголосив, що інші держави не повинні залежати від неї. Про цей йдеться у колонці Сунака у виданні The Telegraph під назвою "П’ять способів зменшити контроль Володимира Путіна над світовою економікою".

Британський прем’єр наголошує, що інші країни повинні знизити залежність від енергоносіїв Росії і виробляти більше продовольства.

План Сунака передбачає таких 5 кроків:

  • Продовження підтримки тим, хто взимку її найбільше потребує. Він зазначив, що Велика Британія продовжує підтримувати Україну, а також допомагає своїм громадянам у ситуації з великими рахунками за електроенергію. Крім цього, Британія вживає заході, щоб запобігти голоду у світі.
  • Країни, які мають можливість, повинні виготовляти більше продовольства і вивільняти запаси. Британський прем’єр звинуватив Росію, що вона використовує продовольство як зброю. Також він підтримав дії ООН щодо продовження зернової угоди.
  • Потрібно забезпечити безпеку ланцюжків постачання. Також необхідно позбутися енергозалежності від РФ.
  • Бути і далі прихильниками вільних ринків та відкритої глобальної економіки.
  • Також Сунак закликав виявляти тих, хто з використанням своїх можливостей створює кредитні пастки для країн, які розвиваються (тобто коли країна-кредитор задля збільшення свого впливу збільшує рівень боргу країні, яка позичала у неї кошти). Прем’єр Британії зазначив, що також потрібно займатися усуненням причин зростання інфляції.

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...