РФ має величезний арсенал зброї, зокрема запас ракет. Їх виробництво ще не припинилось, - Ганна Маляр

Путін у війні проти України використав вже майже 2 тисячі ракет. Попри це в Росії є ще великий арсенал різної зброї. Крім того, є запаси закордонних комплектувальних частин для виробництва ракет, яких вистачить ще на пару місяців. Про це розповіла заступниця міністра оборони України Ганна Маляр у прямому ефірі спільного інформаційного телемарафону, передають Патріоти України.

Вона також наголосила, що РФ тримає напоготові все своє озброєння, включаючи й хімічну зброю масового враження. За її словами, виробництво ракет Росія не припиняє. "Потрібно розуміти, що в них працює ще виробництво і вони ці запаси поповнюють. Вони потребують комплектувальних з-за кордону. Але станом на сьогодні в них ще є на кілька місяців запасів тих комплектувальних, які були куплені раніше", – розповіла заступниця голови Міноборони.

Маляр зазначила, що Росія скинула на Україну за весь період повномасштабного вторгнення майже 2 тисячі ракет. Поповнити арсенал такою ж кількістю російське виробництво змогло б лише за кілька років, якби працювало у звичному режимі. Але враховуючи запаси комплектувальних, ще невелику частину вони все ж встигнуть поповнити.

Вона також зауважила, що в Росії у війні з Україною застосовує експериментальну зброю. Крім того, в держави-агресора напоготові й хімічна зброя.

"В них величезний арсенал. Різної зброї. Ми говоримо не тільки про дальні ракети наземного, повітряного і морського базування. Але є застосування й інших видів – скажімо, хімічна зброя. Це не секрет, ми багато разів говорили, що російська армія в тому числі використовує і експериментальні зразки зброї, або випробовує їх на бойових діях на території нашої держави. Тому вони фактично використовують весь спектр, який у них є. І напоготові в них все", – зазначила Маляр.

"Артилерія там відіграє найважливішу роль": Коваленко сказав, коли відбудеться пік наступу РФ на Часів Яр

вівторок, 23 квітень 2024, 6:30

Поблизу Часового Яру Донецької області ситуація дуже напружена. Українські захисники докладають титанічних зусиль, щоб стримати наступ окупантів. Про це повідомив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко, передают...

Агресор здригнеться від ударів: Прем'єр-міністр Великобританія анонсує рекордний пакет військової допомоги Україні

вівторок, 23 квітень 2024, 5:00

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак у вівторок, 23 квітня, оголосить про збільшення військової підтримки Україні на 500 млн фунтів стерлінгів (617 млн доларів). Таким чином у цьому фінансовому році військова допомога Британії для України станов...