РФ мала утримувати оборону Херсона ще кілька днів: Експерт пояснив, чому посипався ворожий фронт

Російські окупанти зуміли вивести свої війська з Херсона і правобережної Херсонщини, бо почали готуватися до втечі ще за кілька тижнів. Про це заявив експерт військового порталу Defense Express Іван Киричевський у коментарі "24 каналу", передають Патріоти України.

За його словами, росіяни планували перебувати у Херсоні довше і тримати оборону на його околицях. Однак розмова Суровікіна та Шойгу про те, що Росія буде відводити війська, яку Киричевський називає феноменальною за тупістю, прискорила обвал фронту.На думку експерта, кілька десятків тисяч військових не могли переправити за одну ніч. Максимум за одну ніч можна переправити 10 тис. військових.

Він вважає, що жарти про херсонських раків, які наїлися трупів російських солдат, з'явилися не просто так. Чимало окупантів дійсно могли втопитися під час переправи. Киричевський зауважив, що комендантська година, яка триватиме з 17:00 до 08:00, запроваджена у Херсоні не просто так. Воно допоможе виявити переодягнених у цивільне окупантів, які могли залишитися у місті зі зброєю.

Чому окупанти так швидко втекли

Експерт пояснив, що у російської армії насамперед валиться командна вертикаль. Російські командири першими почали втікати, а звичайні солдати зрозуміли, що чекати немає чого і кинулися вслід. За його словами, подібна втеча росіян відбувалася під час деокупації Харківщини – у Куп'янську. Тоді також пронозували, що окупанти даватимуть спротив щонайменше 3 доби, але обвал трапився раніше, ніж можна було собі уявити.

Якщо не буде політичної заборони: Експерт розвповів, які цілі в Росії можна знищити ракетами ATACMS

четвер, 25 квітень 2024, 6:50

Військовий експерт Defense Express Іван Киричевський прокоментував ухвалення Сенатом США законопроєкту про допомогу Україні. За його словами, якщо пакет допомоги передбачатиме поставки Україні ракет ATACMS - їх можна буде використати для знищення пуско...

Заява спікера парламенту Вірменії щодо України викликала істерику в Москві

четвер, 25 квітень 2024, 5:58

Спікер парламенту Вірменії Ален Симонян заявив про "рішучу підтримку Єреваном територіальної цілісності України, Молдови, Грузії, Кіпру та всіх країн". У Росії стверджують, що він "перейшов усі червоні лінії", повідомляють Verelq та APA. . Виступаючи ...