РФ може анексувати стратегічний регіон держави-члена НАТО: Аналітики попередили про небезпеку

Якщо військовий потенціал НАТО не буде укріплений, Росія може ризикнути повторити "кримський сценарій" на території Польщі.

Про це йдеться в доповіді мозкового центру Center for Strategic and Budgetary Assesments, передають Патріоти України з посиланням на Wirtualna Polska.

Використовуючи час, поки сили НАТО не готові до швидкої контратаки, Москва може зайняти територію Польщі або однієї з прибалтійських держав.

Аналітики вважають, що в разі гіпотетичного конфлікту з РФ на східному фланзі НАТО, 30-денного періоду мобілізації стратегічних компонентів американської армії в Східній Європі недостатньо.

У матеріалі наголошується на необхідності створити сучасний і численний контингент військ США в Польщі.

"Він повинен бути настільки вражаючим, щоб сама його присутність призвела до того, що сценарій гібридної війни або точкового удару не буде вигідний для Володимира Путіна", – сказано в статті.

Пояснюється, що Кремль може використовувати систему A2/AD – концепцію стримування противника (зазвичай комплексом озброєнь) шляхом створення підвищеної небезпеки для дислокації або переміщення його сил у захищену місцевість.

Із такою тактикою, як відзначають аналітики, РФ може анексувати стратегічний регіон держави-члена НАТО, наприклад, Сувальський коридор.

"Якщо альянс не буде в змозі відповісти блискавичною контратакою, то справа дійде, як у Криму або на Донбасі, до переговорів уже у світлі доконаних фактів", – підсумовано в матеріалі.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...