РФ може піти в масований наступ з кінця січня: Генерал пояснив, як Україна повинна підготуватися

Країна-агресорка Росія може піти у масований наступ в Україні з кінця січня 2023 року і пізніше. До того часу головним завданням Збройних сил України є підготовка до таких дій ворога, передають Патріоти України.

Українські військові повинні встигнути зробити якнайбільше на південному та східному напрямках фронту. Про це розповів ексзаступник начальника Генерального штабу ЗСУ, генерал-лейтенант Ігор Романенко в інтерв’ю "Обозревателю".

"За цей час необхідно шляхом рішучих дій на фронті – на південному та східному – встигнути зробити якнайбільше. Необхідно завести на ці напрямки свої резерви задля досягнення успіхів", – зазначає він.

Від цієї підготовки значною мірою залежить, наскільки ефективно Україна буде здатна завдавати ударів по ворогу, щоб нівелювати підтягування нових військ з території РФ.

"Це дуже важливо, тому що, звісно, з надходженням великої кількості військ противника виникатимуть відповідні проблеми. Тому дуже важливо запобігати діям противника", – наголосив Романенко.

Хто такий Ігор Романенко

Романенко Ігор (9 квітня 1953, Ніжин) – український військовик. Генерал-лейтенант у відставці, кандидат військових наук, доктор технічних наук, професор. Заступник начальника Генерального штабу ЗС України (2006-2010), пише Вікіпедія.

Загроза нового масованого наступу військ РФ

Раніше президент України Володимир Зеленський оцінив загрозу потужнішого наступу РФ у 2023 році. Він наголосив, що росіяни одержимі помстою і ніколи не відмовлялися від своїх загарбницьких планів щодо України. Тому не можна відкидати того варіанту, що країна-агресорка Росія і справді може здійснити новий наступ у 2023 році.

Торують залізницю до Донецька: Окупанти запустили з порту Маріуполя до Волновахи перший поїзд (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 4:15

Перший поїзд вийшов з порту в окупнованому Маріуполі і попрямував до станції Волноваха в четвер, 2 травня. Про це заявив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко на своєму Telegram-каналі. . Посадовець також звернув увагу на "першу платформа ...

2PZD-21 вже пройшов показові запуски: Китай презентував свій покращений аналог гіперзвукової ракети "Кинджал"

п’ятниця, 3 травень 2024, 2:35

У Китаї розробили аналог російської гіперзвукової ракети "Кинджал". Влада КНР вже показала відео використання ракети, повідомляє Defense Express. . Як зазначає видання, ракета відома під індексом 2PZD-21. Вперше китайці показали свою розробку у листоп...