РФ може вчинити теракт у Європі, щоб завадити постачанню Україні озброєння, - РНБО

Країна-агресор Росія може вдатися до теракту на території однієї з європейських країн. Таким чином в Кремлі планують завадити постачанню озброєння для потреб української армії від Заходу. Про це повідомили у Центрі протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони. Повідомлення з'явилося у Telegram-каналі установи у понеділок, 6 червня, передають Патріоти України.

Аналітики ЦПД вважають, що для такої провокації Росія може використати зброю аналогічну до тієї, що Збройним силам України передають західни партнери.

"Влаштований Росією можливий теракт з людськими жертвами може стати переломним моментом в історії постачання зброї Україні та "козирем" ручної пропаганди Кремля", – сказано у повідомленні.

У Центрі також зазначили, що обстріли залізничних вузлів України не дають потрібного результату рашистам і не призводять до зупинки транспортування зброї. Тому до цієї теми активно почали підключати атаки в інформаційному полі. Російська пропаганда дискредитує керівництво України, поширюючи фейки про продаж західної зброї.

На скільки Україні вистачить допомоги від США: Салліван виступив із заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:45

Конгрес США врешті-решт схвалив допомогу Україні. Анонсованого пакета має вистачити до кінця цього року. Про це заявив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван, передають Патріоти України. "Ресурси, які у США є на цю мить, доз...

Шойгу погрожує Україні новою російською ракетою "аналоговнєт": Експерт оцінив, наскільки ця зброя небезпечна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:15

Комплекси ЗРК-500, якими Росія погрожує атакувати Україну, схожі на американський ЗРК Patriot, але із затримкою у часі на 40 років. Таку думку висловив 24 Каналу розказав військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан. За...