РФ накопичила на Запоріжжі близько 50 тис. окупантів: У СNN розповіли про наступний напрямок атаки ворога

Після того, як ЗСУ відійшли з Авдіївки українська армія зазнає тиску в кількох інших точках уздовж лінії фронту, яка тягнеться близько 1000 кілометрів від кордону з Росією на півночі до Чорного моря. Про це йдеться у статті CNN, передають Патріоти України.

У виданні припускають, що, можливо, російські військові відчули вікно вразливості свого супротивника. Найкращі підрозділи України виснажені після двох років боїв, а українським військам не вистачає снарядів і вони вразливі до безжальних авіаударів російськими КАБами.

"У той час як мета президента Володимира Зеленського – повернути всю незаконно окуповану територію, українці зараз борються за те, щоб росіяни не захопили ще більше до приблизно 18% території України, яку вони вже утримують", – йдеться у статті.

CNN нагадує що план-мінімум Путіна – захоплення всієї території Луганської та Донецької областей, "але мало хто вірить, що він зупиниться на цьому, якщо з’являться додаткові можливості".

У жовтні росіяни розпочали рішучий наступ для захоплення Авдіївки. Але вони також атакують поблизу Бахмута та Мар'їнки, а також у напрямку Куп'янська.

На південному фронті, на Запоріжжі, українські джерела говорять про масове нарощування росіян у районі, де ЗСУ намагалися розпочати свій контрнаступ минулого літа. За інформацією видання, там було зібрано військо чисельністю 50 000 чоловік.

Аналітики, з якими спілкувалися журналісти, не очікують негайного наступу Росії на ці лінії, оскільки війська перегрупуються, але окупанти можуть взяти деякі віддалені села.

Руйнування, завдані російською артилерією та авіаударами протягом кількох місяців в Авдіївці, по суті, не залишили ЗСУ прикриття. CNN нагадує, що такий самий російський підхід – знищити все на своєму шляху – зрештою спрацював у 2022 році в містах Сєвєродонецьк і Лисичанськ.

Останніми днями окупанти закріпилися на південь від Мар'їнки, і тепер українська оборона в напрямку Вугледара зазнає сильного тиску.

Російська мета на захід і північний захід від Бахмута – Часів Яр, який розташоване на головній висоті в радіусі дії артилерії від міст Краматорськ і Костянтинівка.

Проте Україна все ще утримує майже половину Донецької області. Росіянам знадобилися місяці, щоб захопити лише 30 квадратних кілометрів в Авдіївці та навколо неї.

Крім того, на півдні вже почалося перше російське зондування українських ліній. Проте українська сторона запевняла, що втрат позицій на Запорізькому напрямку не було.

"Офіційні речники декларують...": Ворог все кинув на захоплення Покровська, треба протриматися до кінця вересня, - Селезньов

субота, 31 серпень 2024, 23:55

Військовий експерт Владислав Селезньов розповів, що ворог зараз кинув усі наявні у нього ресурси для окупації Покровська — найзахіднішого міста на території Донецької області, передають Патріоти України. «Наскільки це реально зробити? 7 серпня цього ро...

План "Потужні потуги"

субота, 31 серпень 2024, 22:04

До чергового плану Володимира Зеленського, озвученого ним під час прес-конференції, важко висувати критичні зауваження. І не тому, що, як відповів Президент журналістам, критика – це коли "спустили "темники" чи "хтось замовив критику команди Офісу през...