РФ намагається поповнити свої сили на Донбасі, але це ще "не новий наступ", - Пентагон

Росія намагається поповнити запаси і посилити позиції на Донбасі, але в Міноборони США не вважають це початком нової фази наступу. Про це в коментарі CNN розповів представник Пентагону, передають Патріоти України.

Про наміри росіян свідчить колона транспортних засобів, що наближається до українського міста Ізюм з півночі. За словами чиновника, колона військової техніки РФ включає в себе "елементи управління і контролю, батальйон підтримки, в основному допоміжні засоби, можливо, гвинтокрилу авіаційну підтримку та іншу підтримку піхоти".

Чиновник також повідомив, що є докази того, що Росія намагається зміцнити свої позиції на південний захід від Донецька, в першу чергу артилерійськими частинами.

За словами чиновника, США не вважають, що це "новий наступ" на Донбасі, а вважають, що російські сили "працюють над посиленням своїх можливостей".

Тим часом, за словами високопоставленого представника Міністерства оборони США, Пентагон розглядає варіанти навчання більшої кількості українців роботі з безпілотною системою Switchblade.

Але чиновник сказав, що ніяких рішень про те, "як це буде виглядати, скільки часу це займе, де це буде, хто буде тренуватися", ухвалено не було. Раніше в США проходила військове навчання невеликої кількості українців, яких Америка навчала цій системі, перш ніж вони повернулися в Україну.

Представник України в ООН іронічно натякнув на руйнування Кримського мосту

четвер, 2 травень 2024, 12:14

Представник України в ООН Сергій Кислиця натякнув, що Керченський міст у тимчасово окупованому Криму буде зруйновано. Він опублікував іронічний колаж у соцмережі X, передають Патріоти України. Кислиця опублікував картинку з різними видами мостів, у яко...

"Мета цього саміту - об'єднати країни": Кулеба пояснив, чому Росію не кличуть на саміт миру

четвер, 2 травень 2024, 11:30

Голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Росію не запрошено на Глобальний саміт миру, адже сідати за нею стіл переговорів немає сенсу. Від РФ неможливо буде домогтися сумлінних дій.Про це міністр сказав у інтерв'ю Foreign Policy, передають Патріоти ...