РФ направила майже 85% військ в Україну, оголивши території на своєму кордоні, - Міноборони США

Високопосадовець міністерства оборони США повідомляє, що країна-агресор Росія направила вже майже 85% своїх збройних сил на війну в Україні. РФ оголила свої кордони, скоротивши кількість військових у цих районах. Про це у Twitter написав американський журналіст Нік Шифрін, передають Патріоти України.

Він є кореспондентом PBS NewsHour із закордонних справ та оборони. У Пентагоні додали, що РФ залишилася без військового прикриття не лише на кордонах, а й по всьому світу, де були присутні російські війська.

При цьому окупанти продовжують випускати по Україні десятки тисяч артилерійських снарядів за день. "Вони не можуть продовжувати так вічно. Вони витратили багато своїх високоточних боєприпасів", – сказав представник Пентагона, додавши, що росіяни все частіше використовують некеровану зброю.

Збройні сили України, за його словами, за допомогою РСЗВ HIMARS знищили вже понад сотню значних цілей загарбників. Наші захисники завдали ударів по російських командних пунктах, складах боєприпасів, об'єктах ППО, радіолокаційних системах та вузлах зв'язку, а також по вогневих позиціях далекобійної артилерії.

Росія щодня втрачає сотні військових, зазначають у Пентагоні. Серед загиблих окупантів налічуються тисячі лейтенантів та капітанів, сотні полковників та багато генералів.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...