"РФ не може бути нашим ворогом": Президент Болгарії заявив, що Крим - "російський", а санкції - неефективні

Чинний глава Болгарії Румен Радев, який удруге балотується в президенти країни, під час передвиборчих дебатів зі своїм суперником Анастасом Герджиковим, назвав окупований РФ Крим "російським". Про це пише болгарська служба "Радіо Свобода", передають Патріоти України.

На дебатах кандидати обговорили чимало політичних питань, та найбільше їхні погляди розійшлися саме щодо ставлення до Росії. Герджиков назвав Крим територією України, на що Радев відповів: "Він же зараз російський, так?"

Чинний президент Болгарії також заявив, що запроваджені проти Росії санкції неефективні.

Як уточнює Web Cafe, під час дискусії Радев пояснив, що "Росія не може бути нашою моделлю поведінки, але й не може бути нашим ворогом": "Надзвичайно важливо проявляти прагматизм у зовнішній політиці. Санкції проти Росії здаються неефективними. Нам необхідна прагматична політика щодо Москви. Й останнє: ми не повинні забувати, що Росія є дуже важливим фактором у боротьбі з глобальним тероризмом".

Він додав, що діалог з Москвою "зараз дуже порушується на рівні ЄС". Герджиков, навпаки, не погодився і зазначив, що санкції не можна скасовувати доти, доки не буде вирішена проблема прав людини в Росії.

"Ми не повинні миритися з позицією, за якої вони (росіяни), як і Білорусь, вважають нас частиною території Росії. Так не має продовжуватися", - заявив Герджиков.

У першому турі президентських виборів Радев набрав 49,42% голосів, а Герджиков - 22,83%. 53-річний Румен Радев – позапартійний, у 2016-му - висуванець Болгарської соціалістичної партії; вважається проросійським політиком.

Він військовий льотчик, генерал-майор запасу, командувач ВПС Болгарії в 2014—2016 роках. У другому турі виборів 13 листопада 2016 року соціаліст Радев набрав 59% голосів, правоцентристська кандидатка від партії правлячої ГЕРБ Цецка Цачева – 35%.

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...