РФ не піде війною на Польщу, але Варшаві варто готуватися до провокацій, - генерал

Країна-агресор Росія постійно загрожує країнам Заходу, але насправді не має потужних засобів впливу на союзників. Єдина реальна загроза - це ядерна зброя. Про це в інтерв'ю "Главреду" заявив колишній голова Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України Микола Маломуж,передають Патріоти України.

За його словами, всі країни попередили Росію про неприпустимість застосування ядерної зброї та про завдання ударів по РФ, якщо Кремль зважиться на такий крок.

"Інших засобів тиску у Росії немає, хіба що провокації. Їх вона може влаштувати на кордоні, наприклад, це можуть бути прильоти, тобто обстріл території України, коли відбудеться збиття ракети і заліт ракет або уламків на територію Польщі. Також можливі провокації диверсійного формату, наприклад, Росія може випустити свої диверсійні групи на кордоні під прапором України або Білорусі, вони будуть створювати якісь ситуації, які б призвели до подальшої напруги", - сказав Маломуж.

Він додав, що інших форматів тиску на Польщу у Росії немає. Варшаві слід готуватися до різних провокацій. "Поляки роблять ставку навіть не на Німеччину, а на США та Велику Британію. До того ж, Польща – це член НАТО, тому починати з нею війну РФ точно не буде, оскільки це лише прискорить падіння режиму Путіна і самої Російської Федерації", - резюмував генерал.

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...