РФ не зможе накопичити до осені навіть третину від тих ракет, що мала на початку вторгнення, - речник Повітряних сил

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що Росія до осені не зможе відновити й третину ракетного потенціалу, який мала на початку вторгнення в Україну. Однією з причин є санкційний тиск. Про це він сказав в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України.

За словами Ігната, Росія буде використовувати будь-які способи посилення свого потенціалу. Проте, виробництво ракет доволі тривалий процес, який ускладнюється умовами санкційного тиску.

«Восени та взимку РФ випустила велику кількість ракет. Їй не вдасться накопичити навіть третину того за той період, що залишився до осені», — сказав речник Повітряних сил.

Ігнат припустив, що Росія може звертатися за допомогою до інших країн, щоб отримати додаткові системи озброєння. Проте, на його думку, таким чином ворог не відновить свій довоєнний арсенал. «Їм вдасться щось накопичити, але такий потенціал, який вони накопичували десятиліттями, навряд чи вийде мати у себе на озброєнні», — додав речник.

Раніше в Повітряних силах повідомляли, що російські війська від початку весни змінили тактику обстрілів території України. Зараз вони здебільшого можуть атакувати ракетами комплексів С-300, тому передусім найбільше від їхніх обстрілів страждають південні, східні та північні області.

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...