РФ не зможе втягнути "ПМР" у війну, вона промахнулася з "проросійськістю регіону", - The Guardian

Країна-агресорка Росія розраховувала на те, що провокативні вибухи у Придністров’ї допоможуть втягнути невизнану "Придністровську молдавську республіку" у війну проти України. Проте ці вибухи лише спровокували хвилю страху і паніки серед мешканців регіону, які почали масово покидати територію "ПМР", передають Патріоти України.

Багато придністровців виїхали у Молдову, а дехто навіть далі, пише The Guardian. Причиною виїзду став саме страх того, що їхній регіон може бути втягнутим у війну. При цьому чоловіки також побоюються, що будуть мобілізовані в армію.

На думку низки експертів, провокації РФ з вибухами були орієнтовані на те, щоб країна-агресорка могла відкрити новий фронт у бік або Кишинева, або Одеси. Проте Кремль серйозно прорахувався, переоцінивши рівень проросійськості сепаратистського регіону.

Також зазначається, що місцева еліта у Придністров'ї зараз опинилася "між двома вогнями". Адже з одного боку РФ їх підтримує постійними вливаннями (наприклад, забезпечує сепаратистів безплатним газом), а з іншого боку вони не бажають відкрито підтримувати розв’язану Росією проти України війну. Саме тому лідери невизнаної "ПМР" намагаються зараз мовчати і бути обережними – вони не схвалюють війну, але й не критикують відкрито військову агресію Росії.

За словами Валеріу Паша з молдавського аналітичного центру Watchdog, Кремль під час своєї спроби створити напругу в Молдові переоцінив промосковські настрої її мешканців.

Шольц саркастично висловився про постачання Taurus ЗСУ - йому нагадали про смерті українців

п’ятниця, 3 травень 2024, 17:50

Канцлер Німеччини Олаф Шольц з сарказмом відповів на питання про постачання Україні далекобійних ракет Taurus, передають Патріоти України. "Є зброя, яку можна постачати, лише якщо зберігається контроль за всім, що з нею роблять. І тут не можна вести де...

Україна отримає надсучасні фронтові БПЛА для розвідки та вогневої підтримки та розвідки від американської компанії Feloni

п’ятниця, 3 травень 2024, 17:15

Американська компанія Feloni Aero оголосила про запуск нової лінійки БПЛА, призначених для "зміцнення обороноздатності України". Йдеться про Felon 1.0 c системою озброєння калібру 5,56 мм і FelonX, який має найменшу у світі ракету Spike. Про це 3 травн...