РФ отримала ударні дрони Shahed-129/191 та Mohajer-6: Жданов розкрив, чим вони небезпечні

Воєнний експерт Олег Жданов прокоментував інформацію про те, що Іран поставив Росії нові моделі ударних дронів Shahed-129, Shahed-191 та Mohajer-6, передають Патріоти України.

Як заявив Жданов, за характеристиками ці БПЛА відрізняються тільки швидкістю (до 300 км/год), вагою бойової частини (до 50 кг) і висотою польоту (до 6,5 тисяч м). Що стосується дальності польоту цих дронів, то вона приблизно така ж, як і у Shahed-131/136, які Росія регулярно застосовує проти України.

Експерт нагадав, що з листопада 2022 року Іран поставив РФ 18 ударних безпілотників нового типу 12 Shahed-129 і Shahed-191, а також 6 Mohajer-6. Стверджується, що ці дрони були обрані російською військовою делегацією під час її таємного візиту в Тегеран восени.

"Які б зусилля не докладали, мабуть, зобов'язання Ірану перед Російською Федерацією набагато важливіші для самого Ірану, ніж міжнародні санкції та позиція країн", - додав Жданов.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...