РФ перекинула до Криму гаубиці "Мста-Б" з керованими боєприпасами (фото)

Гаубиці поповнили арсенал 8-го окремого артилерійського полку, що дислокується поблизу Сімферополя.

8-й окремий артилерійський полк ЗС РФ в окупованому Криму отримав гаубиці 2А65 МСТА-Б з керованими боєприпасами, інформують Патріоти України.

За повідомленнями російських ЗМІ на окуповану територію Автономної Республіки Крим перекинуто гаубиці 2А65 МСТА-Б, які можуть вести вогонь не тільки звичайними снарядами, але й керованими боєприпасами "Краснополь". Гаубиці поповнили арсенал 8-го окремого артилерійського полку, що дислокується поблизу Сімферополя.

Коли саме було здійснено перекидання не повідомляється, однак як зазначило видання "Известия" з посиланням на власні джерела в Міноборони РФ, особовий склад полку вже освоює гаубиці в Криму. Крім звичайних некерованих снарядів в боєкомплект також входять керовані боєприпаси "Краснополь" з лазерним наведенням для цілевказання яких використовуються безпілотники "Орлан-30".

Разом з гаубицями "Мста-Б" полк отримав броньовані тягачі КАМАЗ 63501АТ для їх буксирування. Як раніше повідомляло видання "Известия", у 2019 році також була оновлена і реактивна артилерія полку. РСЗВ «Град» замінили на новітні "Торнадо-Г". Вони мають збільшену дальність вогню і можливість діяти в складі автоматизованої системи управління артилерією.

Відомо, що 8-й окремий артилерійський полк (в/ч 87714) входить до складу берегових військ Чорноморського флоту ВМФ, але оперативно підпорядковується командуванню Південного військового округу (ПВО) Міністерства оборони РФ.

Формування артилерійського полку почалося в червні 2014 на базі офіцерів і контрактників, техніки і озброєння сухопутних частин флоту, а також підрозділів 291-ї окремої артилерійської бригади (в/ч 64670, Інгушетія, станиця Троїцька, ППО) та інших частин, перекинутих до Криму під час російської інтервенції в Україну. На озброєнні полку знаходяться близько 60 одиниць різного роду озброєнь, в тому числі гаубиці типу "Мста", РСЗВ "Торнадо-Г", протитанкові комплекси "Хризантема". До завдань полку входить прикриття півострова з суші та з моря.

Цікавий нюанс: "Викривач корупціонерів" Бахматов виявився доларовим мільйонером

четвер, 28 березень 2024, 20:27

Викривач корупції, засновник Офісу трансформації Максим Бахматов виявився доларовим мільйонером. Про це свідчить декларація, подана ним у НАЗК, за 2022 рік, передають Патріоти України. Згідно з повідомленням НАЗК, у Бахматова зберігається готівкою 605 ...

"Людям байдуже, хто конкретно керує": На Далекому Сході РФ в одному з міст скасували вибори мера

четвер, 28 березень 2024, 20:00

Народний Хурал Бурятії скасував прямі вибори мера Улан-Уде. Натомість його обиратиме конкурсна комісія, що складатиметься з депутатів міської ради та призначатиметься губернатором регіону. Про це повідомляє "Сибірський Експрес" та міське ЗМІ "МК в Буря...