РФ почала облаштовувати військові бази неподалік від кордону з Фінляндією (мапа)

Країна-агресор РФ розпочала облаштовування своїх військових баз у місті Петрозаводськ і селі Алакуррті, що знаходяться неподалік від кордону з Фінляндією. Експерти та міністр оборони запевняють, що наразі загрози для Гельсінкі немає. Про це повідомляє Yle в неділю, 10 вересня, передають Патріоти України.

Національний мовник отримав супутникові знімки цих двох локацій. На них видно, що російське командування збудувало великі ангари для обслуговування та зберігання техніки в Алакуррті, що розташоване за 50 кілометрів від фінського кордону.

Медіа додає, що в російському місті Петрозаводськ відбуваються схожі процеси. Однак Yle зазначає, що з цього гарнізону продовжується вивезення військової техніки, яка відправляється в зону бойових дій в Україні.

Медіа підкреслює, що ці знімки є доказом того, що Росія знову розпочала інвестувати у будівництво військових баз поруч з кордоном Фінляндії після багатьох років скорочення та зменшення прикордонних гарнізонів.

Експерт з Росії, майор Збройних сил Фінляндії у відставці Марко Еклунд підкреслив, що будівельні роботи ще не означають, що Росія збільшує чисельність своїх військ на фінському кордоні. «Пріоритетним завданням військового складу у Петрозаводську зараз, ймовірно, є переобладнання та постачання техніки на український фронт. Я припускаю, що ангар, який там споруджений, є ремонтним. Він слугує приміщенням на часи осінньо-зимових холодів для обслуговування техніки», — сказав Еклунд.

Думку фінського військового поділяє доктор військових наук Ілмарі Кяйхкьо. Він вважає, що РФ «нема чого розміщувати на фінському кордоні». В телефонному інтерв'ю для Yle він заявив, що «техніка звідти (з Алакуррті та Петрозаводська — ред.) розміщується в інших місцях, і саме Україна є ціллю номер один».

Ситуацію з будівництвом росіянами ангарів поблизу кордонів з Фінляндією також прокоментував міністр оборони Антті Хяккянен. Він заявив, що зафіксовані зміни на супутникових знімках «не становлять загрози для Фінляндії».

8 вересня президент Фінляндії Саулі Ніїстьо повідомив, що США планують створити військову базу у Фінляндії в рамках угоди DCA. Вона передбачає посилену та поглиблену військову співпрацю між Гельсінкі та Вашингтоном.

Через два місяці військові можуть залишитись без зарплати: Голова бюджетного комітету Ради заявила про великі проблеми

субота, 27 липень 2024, 21:34

Уже наприкінці вересня українські військові можуть залишитися без зарплат, оскільки передбачені на це гроші були витрачені на закупівлю зброї на початку цього року. Про це повідомила голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа в подкаст...

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...