РФ провалює плани щодо захоплення Донбасу, часом ворог не може пройти навіть 100 м на добу, - Гайдай

Війська Росії провалюють плани щодо окупації Донбасу. Кремль вимагає від них просуватися на 5 кілометрів на добу, а вони іноді за 24 години не можуть пройти навіть 100 метрів, передають Патріоти України.

Окупанти зазнають втрат і повертаються до своєї тактики – руйнування українських міст артилерією. Вони впритул підійшли до Бахмута і можуть спробувати повторити історію з Сєвєродонецьком. Про це заявив керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

У ефірі Радіо НВ він розповів про те, що Кремль вимагає, щоб російські окупаційні підрозділи просувалися на Донбасі не менше ніж на 5 кілометрів на день. Однак в реальній ситуації загарбники з великими втратами часом не можуть подолати і 100 метрів на добу.

"Кремль ставить завдання своїм військам до 5 км в день проходити, але це фантастика. Іноді російська армія не може навіть 100 м пройти на добу", - зазначив Гайдай.

За його словами, росіяни не здатні протистояти ЗСУ на полі бою і влаштовують руйнівні обстріли міст своєю артилерією. У Бахмуті, до якого окупанти вперше за декілька місяців таки зуміли дійти, вони можуть повторити сценарій Сєвєродонецька.

"Бахмут проходить ту ж історію, яка відбувалася в Сєвєродонецьку. Вже прямою наводкою обстрілюють з артилерії", - сказав чиновник.

Крім того, він додав, що після того, як сили оборони України знищили величезну кількість складів противника, інтенсивність їх обстрілів знизилася. Але в окупантів ще достатньо снарядів. Вони шукають можливості для логістики.

"Росіяни не сидять на місці, вони шукають нові можливості логістики, щоб підвозити снаряди і далі продовжувати бойові дії. Але все одно не така інтенсивність, як було раніше", - сказав Гайдай. Також Сергій Гайдай підкреслив, що війська Росії щодня втрачають десятки своїх солдатів. Окупанти зазнають труднощів з поповненням своїх військ.

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...

"Бамблять" своїх: Російська авіація скинула ракету X59 на Бєлгородську область

вівторок, 23 квітень 2024, 10:53

У Бєлгородській області Росії біля села Красне в полі виявили ракету X59, передають Патріоти України з посиланням на ASTRA. Деталі: За інформацією російських журналістів, ракета "нештатно" зійшла за 92 км від кордону з Україною. Її знайшли 19 квітня....