РФ щодня втрачає сотні військових в Україні, ЗСУ знищили понад 100 великих цілей російської армії, - глава ЦРУ

Російські окупаційні війська щодня зазнають сотень втрат у війні в Україні, зокрема серед лейтенантів та капітанів. Водночас Збройні сили України вже знищили понад 100 великих цілей російської армії. Про це заявив директор ЦРУ Вільям Бернс, повідомляють Патріоти України із посиланням на міжнародне інформагентство Reuters.

За оцінками США, російські втрати в Україні на нинішній день досягли близько 15 000 людей убитими та 45 000 пораненими. За словами Бернса, крім убитих лейтенантів і капітанів, було також ліквідовано сотні полковників та "багато" російських генералів.

Росія класифікує загибель військових як державну таємницю навіть у мирний час і не оновлює свої офіційні дані про втрати регулярно. 25 березня повідомлялося, що на війні було вбито 1351 російського солдата.

Крім того, Україна знищила понад 100 "високоцінних" російських цілей на території України, включно з командними пунктами, складами боєприпасів та об'єктами ППО.

США надали допомогу в галузі безпеки на суму 8 мільярдів доларів з початку війни, зокрема 2,2 мільярда доларів минулого місяця. Раніше на цьому тижні Пентагон заявив, що надасть Україні чотири додаткові високомобільні артилерійські ракетні комплекси (HIMARS) в останньому пакеті озброєнь.

Слід зазначити, що російська окупаційна армія від початку повномасштабної війни в Україні втратила 39 тис. осіб. Крім того, знищено тисячі одиниць ворожої техніки. Лише минулої доби Збройні сили України ліквідували близько 150 окупантів.

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...

"Звісно, що це комбо": У Повітряних силах назвали "вендетою" збиття Ту-22 у Росії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:42

У Повітряних силах ЗСУ назвали збиття російського бомбардувальника Ту-22М3 у Ставропольському краї своєрідною "вендетою" за масовану атаку по Україні в ніч проти 19 квітня, передають Патріоти України. з посиланням на речника Повітряних сил ЗСУ Іллю Євл...