РФ стягнула на летовища довкола України свою авіацію: Скільки літаків та вертольотів чатує на кордонах

Росія використовує всі летовища Білорусі для дислокації своїх військових літаків та гелікоптерів, а також розміщує авіацію довкола українських кордонів. Про це розповів речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат в медіацентрі "Україна-Укрінформ", передають Патріоти України.

"Росія використовує усі аеродроми Білорусі без виключення, які їй потрібні, і розміщує там свою військову техніку. Ми знаємо, що літаки МіГ-31К там розміщені. Саме через них лунають повітряні тривоги. Так само вони розміщують там й інші типи авіаційної техніки: літаки Су-30, Су-34, Су-35, а також гелікоптери К-52", — каже Ігнат.

За його словами, Росія стягнула авіацію довкола кордонів України — в окупованому Криму, Білорусі і самій території РФ. Йдеться про понад 750 літальних апаратів на 40 летовищах може бути розосереджено на всій цій великій території. Ігнат закликав не переоцінювати значення російської авіації у Білорусі, адже її переміщення – це справа кількох годин.

Іранські дрони

Наразі можна говорити про 330 знищених дронів із 400 випущених Росією по території України. Серед них найбільше — Shahed-136. Але були й інші дрони – Mohajer-6 і Shahed-131.

"Понад 400 випустив противник по території України цих безпілотників. Були заяви, що Росія замовила - буквально нещодавно повідомляла розвідка, – що 1750 цих БПЛА було замовлено влітку. Однак замовити – це одне, але треба їх отримати, довезти і треба їх розташувати. На сьогоднішній день маємо таку кількість БПЛА, про яку я вже сказав", – підсумував Ігнат.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...