РФ у війні проти України втратила багато молодих офіцерів, на передову кидають командирів, - британська розвідка

РФ у війні, розв’язаній нею ж проти України, ймовірно, зазнала великих втрат серед офіцерів середнього та молодшого рангів, повідомляє британська розвідка, передають Патріоти України.

Водночас вказано, що втрата значної частини молодого покоління офіцерів може посилити проблеми з модернізацією підходу до командування та контролю.

«Росія, ймовірно, зазнала нищівних втрат серед своїх офіцерів середнього та молодшого рангу в конфлікті, командири бригад і батальйонів, ймовірно, розгортають фронти в небезпечний спосіб, оскільки вони несуть безкомпромісний рівень відповідальності за роботу своїх підрозділів. Аналогічно молодшим офіцерам доводилося керувати тактичними діями найнижчого рівня, оскільки в армії не вистачає кадрів високопідготовлених та уповноважених унтерофіцерів (сержантів), які виконують цю роль у західних силах», – йдеться у повідомленні.

У розвідці Британії вважають, що втрата значної частини молодого покоління професійних офіцерів може посилити його поточні проблеми з модернізацією підходу до командування та контролю. Відразу ж, батальйонні тактичні групи (БТГ), які відновлюються в Україні з уцілілих кількох підрозділів, ймовірно, будуть менш ефективними через брак молодших керівників.

«З огляду на численні достовірні повідомлення про локалізовані заколоти серед російських сил в Україні, брак досвідчених і надійних командирів взводів і рот, ймовірно, призведе до подальшого зниження морального духу та подальшого погіршення дисципліни», – додали у розвідці.

Справа про державний заколот: Верховний суд США виніс рішення щодо можливості участі Трампа у президентських виборах

неділя, 5 травень 2024, 4:15

Верховний суд США дозволив експрезиденту Дональду Трампу брати участь у праймеріз у штаті Колорадо. Це рішення суду надає йому можливість бути висунутим як кандидат від Республіканської партії під час виборів наступного глави держави. Про це у суботу, ...

Вражаючий результат царювання Путіна: В Підмосков'ї розширять головне військове кладовище Росії - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 2:35

При відкритті меморіалу 2013 року планувалось, що первісної території під 40 тисяч поховань вистачить на наступні 200 років. Проте тепер усвідомили потребу екстреного розширення. При тому, що елітарного поховання удостоюють тут далеко не всіх "героїв СВО"