РФ втратила дуже багато техніки, зброї та посіпак: У ЗСУ розповіли про вдалу роботу на півдні

На півдні Сили оборони України завдали російським загарбникам суттєвих втрат. Як повідомляє оперативне командування "Південь" Збройних сил України, зокрема, за добу "відмінусовано" 103 супротивники та понад півсотні одиниць озброєння та техніки, понад три десятки з яких - автобронетехніка, передають Патріоти України.

Також знищено дві великокаліберні гармати типу "Гіацинт-Б" та радіорелейну станцію розгортання зв’язку. Крім того, у Скадовському районі на Херсонщині уражено пункт управління ворожої бригади та 20 переобладнаних човнів, в Каховському - знищено два польових пункти боєпостачання противника.

У "Півдні" нагадали, що вночі ворог атакував Одещину крилатими ракетами морського базування, випущеними з акваторії Чорного моря. Удар було завдано з підводного ракетоносія, але всі "Калібри" знищено на підльоті до узбережжя. "Наразі в морі продовжує бойове чергування сім російських кораблів, серед яких той самий підводний човен. Імовірніше за все, він найближчим часом буде заведений до пункту базування", - розповіли у командуванні.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...