РФ втратила половину своєї військової сили: У Forbes пояснили, що означає ліквідація ЗСУ крейсера "Москва"

Росія втратила половину своєї морської вогневої могутності. Знищення крейсера "Москва" стало надто великою втратою для ворожої армії. Про це заявив журналіст Forbes Девід Екс у Twitter, передають Патріоти України.

"У жодному разі Туреччина не допустить у Чорне море один із двох крейсерів класу "Слава", що залишилися, для заміни "Москви". Росія втратила половину своєї морської вогневої могутності через Україну і не може відновити її, не вступаючи у війну з НАТО" – вважає він.

Екс також згадав про свою статтю, опубліковану в січні, ще за місяць до повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Він зазначав, що ракет на крейсері "Москва" вистачило б, щоби знищити весь український флот. А засоби ППО були здатні відбити будь-яку повітряну атаку на Чорноморський флот Росії. Крім того, на борту судна могло одночасно перебувати близько 500 осіб особового складу.

При цьому журналіст зазначав, що "Москва", яку ввели в експлуатацію ще 1882 року, була вразливою для пожеж. Тому у 2016-му крейсер попрямував до окупованого Криму для трирічного капітального ремонту. Автор нагадував, що крім "Москви" у складі Чорноморського флоту РФ є 10 фрегатів та корветів, 6 дизель-електричних підводних човнів та 10-11 десантних кораблів та катерів.

Путін припустився великої помилки: Жирнов пояснив, що не так пішло в Китаї

неділя, 19 травень 2024, 10:50

Глава РФ Володимир Путін відвідав Китай, де зустрівся із президентом країни Сі Цзіньпіном. Він не скупився на компліменти, сказав, що вчить китайську мову, почувається, ніби вдома, а потім взагалі назвав росіян та китайців братами. . Росія зараз склад...

"Вони це знають": Екскомандир роти "Айдару" пояснив, чому атака армії РФ на Харківщині не була розвідкою боєм

неділя, 19 травень 2024, 10:42

Штурми росіян півночі Харківської області не є розвідкою боєм, це повноцінний наступ. Однак в окупантів завдання максимум - не захоплення Харкова, а вихід на позиції, які б дозволяли артилерії ЗС РФ працювати по облцентру. Такою думкою поділився в ефір...