РФ втратила військову перевагу в Балтійському регіоні через війну в Україні, - Newsweek

Через розпочату 2022 року повномасштабну війну в Україні Росія втрачає військову перевагу в Балтійському регіоні. Про це пише видання Newsweek, передають Патріоти України.

За словами журналістів, у Французькому інституті міжнародних відносин (IFRI), 14 листопада, професор-дослідник Павло Баєв опублікував звіт, у якому йдеться про те, що війна з Україною завдала величезної шкоди Росії, її армії.

Видання пише, що протягом багатьох років країни Балтії були центром уваги НАТО. Альянс зміцнив свої позиції в регіоні на тлі підозр, що РФ втрачає свою перевагу в регіоні.

Баєв вважає, що Кремль стоїть перед викликом його здатності утримувати великі сили на західному фланзі. На думку вченого, Росія не зможе відновити своє становище в Балтійському регіоні.

"Росія фактично втратила свою позицію сили й здатність погрожувати своїм сусідам проєкціями військової могутності, і хоча для багатьох західних політиків ці зміни видаються неприродними та перехідними, у Москві їх сприймають як неприйнятні та незворотні", — зазначив експерт.

Баєв зазначив, що кордон Росії з країнами Балтії історично був основним каналом взаємодії із заходом. "Проблема в тому, що організаційні та оперативні зміни, які відбуваються в російських збройних силах, спричинені невдачами в довгій війні, навряд чи можуть забезпечити корисні напрямки для подальших реформ", — ідеться у звіті.

Баєв зазначив, що армія України водночас просувається вперед до переозброєння на нові системи та реорганізації для ведення сучасної війни.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...