РФ використовує ракети-обманки у своїх "Іскандерах" для обходу ППО України, - NYT

Американська розвідка заявила, що балістичні ракети, які запустила Росія по Україні, містить несподіванки: приманки, які обманюють радари протиповітряної оборони і ракети теплового пошуку. Цими приманками оснащені балістичні ракети малої дальності "Іскандер-М", пише The New York Times, передають Патріоти України.

За словами представника американської розвідки, кожен із пристроїв має приблизно фут завдовжки, форму дротика білого кольору з помаранчевим хвостом.

Вони випускаються балістичними ракетами малої дальності "Іскандер-М", які Росія направляє з мобільних пускових установок через кордон. "Кожний наповнений електронікою і виробляє радіосигнали, щоб заглушити або підробити ворожі радари, які намагаються знайти "Іскандер-М", і містить джерело тепла для притягнення вхідних ракет", – розповіли у розвідці.

Крига скресла? Очільник МЗС Британії повідомив, коли Україна отримає дозвіл на удари західним озброєнням вглиб РФ

п’ятниця, 27 вересень 2024, 7:58

Рішення щодо зняття обмежень для України на застосовання західної далекобійної зброї по військових цілях на території Росії буде прийняте до початку зими. Про це у четвер, 26 вересня, заявив міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі, перед...

На концерті Кобзона тримається підвищений аншлаг: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати ворога станом на 27 вересня

п’ятниця, 27 вересень 2024, 7:50

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 27.09.24 орієнтовно склали: