РФ виснажується, а нових контрнаступів ЗСУ не уникнути: Від чого залежатимуть наступні етапи війни

Доля найближчих етапів війни залежатиме від того, хто матиме більше снарядів і швидше доправить їх до лінії фронту. Особливо через це переймаються у Кремлі. Про це пише видання Bloomberg, передають Патріоти України.

"Головною метою зими Путін визначив не дати ЗСУ звільнити більше територій ― саме тому він затикає дірки на півночі Луганщини нашвидкоруч вдягненими та ледь натренованими мобілізованими. Але логістика зброї у росіян далека від ідеалу, і якщо Москва в найближчому майбутньому не вирішить цієї проблеми, наступ українців знов активізується", - пише видання.

Україна теж потребує більше артилерійських установок і снарядів. Особлива проблема зі снарядами для танків, оскільки ліній із виробництва боєприпасів для радянських моделей танків замало. Звідси й активні прохання до союзників надати Україні сучасні західні танки, снаряди для яких виготовляють багато підприємств у НАТО.

"Якщо поглянути на ситуацію ширше, то Росія все одно виснажується і програє. Хоча російські оборонні заводи працюють на максимальній потужності, Кремль занадто швидко витрачає високотехнологічні снаряди, запас яких швидко не відновити, та й ефект від використання цих снарядів мінімальний. Тому у майбутньому нових українських контрнаступів не уникнути", - зазначили журналісти.

Намічається торг? Путін летить до китайського друга Сі Цзіньпіна на переговори

вівторок, 14 травень 2024, 11:30

Російський диктатор Володимир Путін летить до лідера Китаю Сі Цзіньпіна. Візит запланований на 16-17 травня.Про це повідомили у Кремлі, передають російські пропагандисти. Зазначається, що Путін і Сі Цзіньпін проведуть переговори та підпишуть низку доку...

"Одна тріщина в лінії відкрила шлях": У NYT проаналізували наступ військ Путіна на Харківщину

вівторок, 14 травень 2024, 11:26

Українська армія сьогодні є найуразливішою від початку повномасштабного вторгнення. Росія намагається скористатися цим вікном можливостей, посилюючи свої напади на сході та погрожує відкрити новий фронт. Про це йдеться в матеріалі The New York Times. Р...