"РФ вже йде у наступ на Донеччині": Військовий експерт розповів, яка тактика у загарбників

Російські окупаційні війська намагаються атакувати позиції українських військових на окремих ділянках фронту. Зокрема, загарбники останнім часом дуже активізувалося на сході України. Про це повідомив військовий експерт Юрій Федоров, передають Патріоти України.

"Росія вже йде у наступ у Донецькій області. Якщо подивитися на зведення Генштабу ЗСУ, то там є перелік населених пунктів, поблизу яких ворог йде в атаку", - сказав Федоров в інтерв'ю 24 каналу.

За словами військового експерта, загалом тактика росіян під час наступу майже не змінилася. Федоров зауважив, що російські генерали не можуть вигадати нічого нового. Однак є певні зміни при формуванні штурмових груп.

"Зараз у наступ кидають не колишніх в'язнів, яких завербували до ПВК "Вагнера", і навіть не кадрових військових, а солдатів та офіцерів елітних частин – повітряно-десантних військ та морської піхоти, якщо така ще залишилася," - розповів військовий експерт.

Він додав, що склад наступальних груп змінився відтоді, як керівником Об'єднаного угруповання військ Росії в Україні призначили Валерія Герасимова.

Як розповів Федоров, загалом російський наступ відбувається хвилями. Так, спочатку в атаку йдуть групи людей з автоматами, легкими переносними мінометами або іншими видами озброєння, яке можуть перенести пара людей. Ця хвиля може захопити якийсь будинок. Однак найчастіше Збройні Сили України відбивають такі ворожі атаки. Після цього росіяни завдають артилерійського удару і відправляють в атаку нову хвилю штурмової піхоти.

За словами військового експерта, те, що тепер у перших рядах йдуть саме елітні російські війська, грає на користь України. Він підкреслив, що у такий спосіб російські елітні частини втрачають найпідготовленіших солдатів та офіцерів, які у них є.

"Навіть якщо усунути чинник військового договору": Захід не захищатиме Україну так само, як Ізраїль, оскільки політично йому це не вигідно, - Ілія Куса

четвер, 18 квітень 2024, 6:39

"Теза про те, що Ізраїль захищають усі, а нас ніхто, не витримує жодної критики, лише відображає рожевий світ, в якому живе частина суспільства", - про це у Фейсбуці пише Ілія Куса, передають Патріоти України. "1. Ізраїль має юридичного союзника, підп...

Можна собі уявити настрої у Кремлі: Через загрозу санкцій США Китай вперше за півтора роки скоротив експорт до Росії , – Bloomberg

четвер, 18 квітень 2024, 6:23

Китай залишається головним постачальником стратегічних товарів необхідних для продовження війни проти України. Експорт товарів з Китаю до Росії у березні впав вперше з середини 2022 року після погроз США розширити санкції проти китайських компаній. За ...