РФ вже погрожує відповіддю: У ЄС домовились про граничну ціну на газ, - Reuters

Міністри енергетики країн Європейського Союзу домовились про встановлення граничної ціни на газ. Вона становитиме €180 за мегават-годину (МВт/год), повідомляють Патріоти України із посиланням на Reuters.

Угоди вдалося досягнути після тижневих переговорів. Згідно з документом, верхня межа цін на блакитне паливо в Євросоюзі набуде чинності, якщо ціни на газ у короткострокових контрактах, що укладаються на газовому хабі Title Transfer Facility у Нідерландах, перевищать 180 євро за мегават-годину протягом трьох днів поспіль. Обмеження можуть запрацювати з 15 лютого, однак не торкнуться позабіржових угод.

Троє офіційних осіб ЄС розповіли виданню, що Німеччина також підтримала угоду Європейського Союзу щодо стелі ціни на газ. Як відомо, вона скептично ставилась до встановлення ліміту.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков вже відреагував на рішення ЄС. За його словами, Росія підготує заходи у відповідь, однак для цього потрібен час. Пєсков також назвав санкції "спробою посягнути на ринковий механізм".

Депортації тривають? Влада РФ примусово вивозить з окупованих територій недієздатних людей

понеділок, 29 квітень 2024, 6:57

За даними російського видання "Важные истории", влада РФ примусово вивозить з окупованих територій недієздатних людей, до депортації причетна дитяча омбудсмен Кремля Марія Львова-Бєлова та фонд, у якому працювали майже всі її родичі, передають Патріоти...

Натяки були: Гетьман дав прогноз, де ЗСУ можуть почати новий контрнаступ

понеділок, 29 квітень 2024, 6:30

Ветеран російсько-української війни, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман припустив, що Збройні сили можуть готувати наступний контрнаступ на півдні України. Він, зокрема нагадав, що Велика Британія надає нам додаткову підтримку, як от авіабомби і катери. ...