РФ вже поширює фейки: Українців попередили про можливі провокації на Рівненській АЕС

Розвідка країни-терористки Росії поширила дезінформацію про нібито "зберігання на території Рівненської АЕС наданого Україні озброєння та боєприпасів". Ця інформація агресора є неправдивою, це черговий "вкид" РФ. Про це заявили в Центрі протидії дезінформації РНБО, передають Патріоти України.

"ЦПД застерігає: розвідка рф поширила дезінформацію про нібито зберігання наданого партнерами Україні озброєння та боєприпасів на території Рівненської АЕС", - йдеться в повідомленні.

Росіяни публікують фейкові повідомлення про те, що мовляв "ЗСУ перетворили на свої арсенали територію АЕС". Ворог бреше, зо буцімто "на складах розміщуються ракети до РСЗВ HIMARS та інших іноземних систем ППО, а також артилерійські боєприпаси".

"Водночас окупанти висловили сподівання, "що у Києві нікому не спаде на думку навмисно підірвати склади боєприпасів на АЕС, щоб отримати від Заходу більше озброєння". Застерігаємо! Ця інформація не відповідає дійсності!", - наголошують в ЦПД.

Як вказують фахівці, особливо різко "вкид" розвідки РФ контрастує з повідомленням про "початок роботи місії МАГАТЕ на Рівненській АЕС, яка фіксуватиме будь-які загрози, що можуть мати військові дії". "Публікуючи подібну дезінформацію, ворог може готувати підґрунтя для приховування майбутніх злочинів проти нашої держави та загострення панічних настроїв серед українців", - наголосили в ЦПД.

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...