РФ займається дипломатичним садомазохізмом, коли скликає Радбез ООН через ситуацію на ЗАЕС, - Огризко

Росія скликає Радбез ООН на 11 серпня через ситуацію на Запорізькій АЕС і дезінформує про обстріли Україною. В ефірі Радіо НВ український дипломат, колишній міністр закордонних справ Володимир Огризко припустив, що відбуватиметься на засіданні, передають Патріоти України.

«Вони скажуть, що „ми захопили цю станцію, але тепер нас українські нацисти обстрілюють“. І будуть розповідати, що це не правильно. Думаю, що реакція адекватних країн очевидна. Неадекватні будуть щось мямлити про те, що треба обом сторонам дотримуватися якихось стриманостей. І на тому вся історія закінчиться», — вважає Огризко.

Схожі абсурдні ситуації Росія провокувала і раніше, розповів дипломат: «Насправді, це вже повтор. Мені здається, що це схоже на якийсь дипломатичний садомазохізм, тому що росіяни напрошуються, щоб їх розмазали. Для мене це чергова причина подумати, що у них справді з мізками щось не в порядку».

З іншого боку, додав Огризко, російська пропаганда не покаже того, що реально відбуватиметься на Радбезі. «Вони покажуть тільки те, що пробубнить їхній [постійний представник Росії у Раді безпеки ООН Василь] Небензя чи хтось з делегації. Потім будуть розжовувати мільйон разів і показувати, як російська дипломатія вчергове перемогла „проклятий Захід“», — пояснив дипломат.


Джерело: Радіо НВ

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...