РФ залежить від артснарядів КНДР і не здатна вести війну понад два роки, - капітан запасу ВМС

Капітан 1-го рангу запасу ВМС ЗС України та заступник начальника штабу ВМС ЗСУ у 2004-2020 рр. Андрій Риженко наголосив, що Росія вже має проблеми з виготовленням озброєння. На його думку, країна-агресорка не зможе вести війну понад два роки. Про це він розповів в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України.

"Фонд національного добробуту РФ вже наполовину випотрошений. Коштів немає, щоб покривати усі негаразди, які пов'язані з санкціями й падінням ціни на нафту. І це все відбувається на фоні того, що американці поступово нарощують тиск, щоб санкції виконувалися. До речі, сьогодні росіяни не використовували "калібри", і це теж цікавий факт. Це є індикатором того, що росіяни мають проблеми з виготовленням ракет. Тому Росія не здатна понад два роки вести таку війну, а наші можливості повністю залежать від допомоги з боку партнерів", - пояснив Риженко.

Він також додав, що проблеми з озброєнням мають і Росія і Україна. Проте Росія вже критично залежить від артилерійських снарядів Північної Кореї і це серйозний показник. "Кількість російської техніки, яка виводиться нашими військовими з ладу, це також дуже серйозний показник. Тому що росіяни нібито військову промисловість поставили на рейки воєнного часу, але кількість озброєння ніяк не задовольняє їхні потреби, і навіть не покриває їхні втрати", - резюмував Андрій Риженко.

Окупанти просунулися по декількох напрямках на Донеччині. Зведення Генштабу Мапа бойових дій

четвер, 9 травень 2024, 8:39

Російські військові продовжили атакувати українських бійців по всій лінії фронту. Так у районі Старомайорського відбулося 19 атак, 45 на Авдіївському напрямку та 11 на Новопавлівському, розповіли в Генштабі ЗСУ. . Збройні сили Російської Федерації про...

Росія може спробувати "відтягнути" сили ЗСУ: Генерал оцінив загрозу для прикордоння України

четвер, 9 травень 2024, 8:22

Генерал-майор запасу ЗСУ Сергій Кривонос заявив, що росіянам не вистачає сил, щоб забезпечити повноцінний наступ на Суми та Харків. Про це пише "Еспресо". "Окремо, що стосується Сум та Харкова, то росіяни мають певну кількість сил та засобів на рівні 5...