"РФ занурилася у шизофренічний екстаз": Експерт попередив про підготовку нової операції проти України

Росіяни не припиняють спроб перешкодити наданню зброї Україні від країн-партнерів. Для цього вони дискредитують Україну, брехливими заявами. Росія ще до повномасштабного вторгнення 24 лютого Росія розгорнула масштабну інформаційно-психологічну операцію, аби призупинити поставки зброї в Україну. Про це заявив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко в Telegram.

Він зауважив, що в межах інформаційно-психологічної операції кремлівська пропаганда поширювала фейки про те, що начебто українські військові "продають на чорному ринку ПТРК Javelin і NLAW, ПЗРК Stinger".

"Після повномасштабного вторгнення, коли Україна почала отримувати військову техніку, російські пропагандисти і зовсім занурилися у шизофренічний екстаз, повідомляючи про те, що ЗСУ продають на чорному ринку САУ Caesar та навіть M142 HIMARS. При цьому російські військові у них ці зразки техніки придбали і приступили до вивчення", – сказав Коваленко.

Експерт наголошує, що жодного доказу такому обороту зброї на чорному ринку представлено не було. Натомість надання зброї Україні від західних партнерів продовжилося.

"Схоже, у середовищі російських пропагандистів зрозуміли, що бити потрібно точково і менш розмашисто. Бути, так би мовити, одночасно і скромніше, і нахабніше. А тому зараз готується нова ІПСО проти України, хвильового характеру – тобто матиме ефект хвилі. Згідно з наявною інформацією, зараз росіяни активізували низку своїх агентів впливу в Європі з числа політичних діячів, які займають посади у низці міжнародних організацій, щоб використовувати майданчик однієї з цих міжнародних організацій з метою дискредитації України. Користуючись впізнаваним брендом відомої організації, російські агенти впливу повинні будуть провести ряд заходів присвячених темі неконтрольованого обігу вогнепальної зброї в Україні та загрозах від цього процесу європейському співтовариству", – додав він.

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...