РФ завдала масованого удару по Україні: Луцьк, Рівне та Хмельницький знеструмлені після атаки

Вранці в суботу, 22 жовтня, по всій Україні було оголошено повітряну тривогу. В кількох областях пролунали вибухи, передають Патріоти України.

Як повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім, з півдня відбувся запуск ворожих ракет. "Повз нас. Ймовірно, на західну і центральну частини [країни]", – написав він.

"Суспільне Луцьк" повідомляє про серію вибухів у місті. Після атаки в деяких районах міста відсутнє електропостачання. Сповіщають також, що в місті Ковель на Волині чули вибухи. В місті, як і в Луцьку, відсутнє електропостачання та вода.

Міський голова Луцька Ігор Поліщук близько 9:40 підтвердив, що є прильоти в об‘єкт енергетики. "Відсутня електроенергія в частині міста. Зробіть запаси води. На місці працюють рятувальники. Деталі згодом", – зазначив він.

"Суспільне Рівне" также пише, що в області пролунали вибухи, містяни повідомляють про перебої зі світлом та водою. О 9:40 голова Рівненської ОВА Віталій Коваль повідомив, що є влучання. "Наголошую, не виставляйте в мережі відео та нфото. Чекайте офіційної інформації. І залишайтеся в укриттях!", – наголосив він.

Водночас голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба сповістив, що в Київській області працює ППО. "Перебувайте в укриттях. … Пам'ятаймо про заборону на фото- та відеофіксацію роботи протиповітряної оборони, ворожих об’єктів та їхнього падіння. Бережіть себе та зберігайте спокій!", – зазначив він.

Очільник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій проінформував, що в Хмельницькій області чути вибухи. Хмельницька міська рада сповістила, що місто без світла.

"Просимо за змоги зробити запаси води, адже за годину вона також зникне", – йдеться в повідомленні. Близько 9:30, за пів години після першого повідомлення про вибухи, Гамалій повідомив, що ворог продовжує ракетний обстріл області.

Також місцеві ЗМІ повідомляють про звуки вибухів на Одещині.

Гучно і на Сумщині. Голова Сумської ОВА Дмитро Живицький повідомив, що це працюють рятувальники – відбувається планове знищення знайдених боєприпасів.

Очільник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк сповістив, що під час повітряної тривоги над Дністровським районом літак ЗСУ збив ракету, вона впала в озеро.

"Пошкоджень об’єктів та будинків громадян не має. Триває повітряна тривога, залишайтеся в укриттях!", – додав він.

Крім цього, у соцмережах повідомляли про вибухи у Львівській області. Голова ОВА Максим Козицький підтвердив, що в області працювала ППО.

На масовані обстріли України вже відреагували в Офісі президента. "Чергові ракетні обстріли від терористів, які воюють з цивільною інфраструктурою та людьми. Нічого, витримаємо. Мрія росіян про проблеми в тилу і припинення звільнення територій України - інфантильна. Ми стаємо лише зліші, щодня. А це означає, що будемо давати ще сильнішу відповідь", – написав очільник ОПУ Андрій Єрмак.

На Кавказі та на Уралі: Українська розвідка повідомила про знищення двох тепловозів у Росії

понеділок, 29 квітень 2024, 5:00

З огляду на те, що до 90% логістики окупантів зав'язано на залізницю, "тепловозний терор" болісно відбивається на постачаннях військ, що воюють проти України. У російських містах Оренбург і Владикавказ у неділю і п’ятницю було знищено два тепловози, по...

"Відстежуємо та б'ємо": Сирський опублікував кадри авіаударів по місцях зосередження військових РФ (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 0:55

Українські військові завдали ударів по місцях зосередження російських солдатів у Донецькій та Запорізькій областях. Про враження цілей у двох регіонах у неділю, 28 квітня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. "Відстежуємо та б'ємо. Сього...