РФ змінила тактику у небі, - командувач Повітряних сил ЗСУ Олещук

Країна-окупантка Росія понесла серйозні втрати в авіаційній техніці, тому була змушена змінити тактику ведення бойових дій в небі. Авіація росіян намагається не заходити у зону дії української ППО та уникає прямого контакту з українськими винищувачами. Натомість окупанти зосередили основну активність на сході країни. Про це повідомив командувач Повітряних Сил генерал-лейтенант Микола Олещук у Facebook у п'ятницю, 1 квітня, передають Патріоти України.

За його словами, російська армія вдається до ракетно-бомбових ударів, ефективність яких у воєнному сенсі під великим питанням. Однак, на жаль від них страждають мирні українці та руйнуються будинки.

Олещук вкотре наголосив, що Україні потрібна більш технологічна сучасна зброя, яка допоможе швидко навести лад у небі і звільнити його від присутності повітряних терористів. Йдеться про винищувачі та зенітні ракетні системи середньої та великої дальності і не лише радянського виробництва.

Він також додав, що військове керівництво окупантів звітує про нібито знищення майже всієї систему протиповітряної оборони України, однак це не правда. "Ворог не контролював і не контролює українське небо. Мова може йти про певний контроль окупантами повітряного простору на тимчасово окупованих територіях, де противник уже завіз чимало засобів ППО: С-300, С-400, "Бук", "Панцир", "Тор", – додав генерал-лейтенант.

"Нам сказали, що назад нас можуть не забрати": Боєць 3-ї штурмової розповів про польоти до оточеного Маріуполя та секретну операцію: "Апокаліпсис"

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:26

Боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів про польоти до оточеного Маріуполя. Він зазначив, що тоді командири шукали добровольців, щоб здійснити цю місію. Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Барсік" зазначив, що було б...

Масований удар 29 березня: У Повітряних силах розповіли, скільки дронів і ракет вдалося збити

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:57

Протиповітряна оборона в ніч на 29 березня знищила 84 повітряні цілі противника з 99, якими Росія атакувала Україну,, заявив командувач Повітряних сил Микола Олещук, передають Патріоти України. Пряма мова: "В ніч на 29 березня 2024 року противник зав...