РФ зміцнює два напрями фронту, бо не знає, де буде наступ ЗСУ, - розвідка Британії

Британські розвідники вважають, що армія Росії буде зміцнювати два напрями фронту - Запорізький та Луганський. Адже окупанти не можуть вирішити, де буде основний удар Збройних сил України. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України.

Розвідники наголошують, що РФ додатково посилила оборонні укріплення у центральній частині Запорізької області на півдні України - поблизу села Тарасівка. Станом на 8 січня 2023-го окупанти встановили оборонні укріплення між Василівкою та Оріховом у Запорізькій області.

"Незважаючи на нинішній оперативний фокус на центральному Донбасі, Росія стурбована охороною країв своєї розширеної лінії фронту", - наголошують у звіті.

Зокрема, за даними британської розвідки, про це свідчить будівництво оборонних укріплень у Запорізькій та Луганській областях, а аткож перекидання особового складу. Зазначається, що лінія фронту РФстановить приблизно 1288 км, а лінія фронту на окупованій території Запорізької області - 192 км.

"Великий український прорив у Запоріжжі серйозно підірве життєздатність російського "сухопутного мосту", що сполучає Ростовську область Росії та Крим. Український успіх у Луганську ще більше підірве військову мету "визволення" Донбасу, що декларується Росією", - зауважують у розвідці Британії. Наразі одна з дилем для російських фахівців з оперативного планування - це вирішити, якій з цих загроз протидіяти насамперед.

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...