РФ значно перевершує Україну в озброєнні, - Independent

За даними західної розвідки, російські війська перевершують українські сили у запасах боєприпасів у 40 разів. Про це пише The Independent з посиланням на звіт, передають Патріоти України.

За даними розвідки, українські війська зазнають значних втрат, оскільки їх перевершують росіяни 20:1 артилерією та 40:1 боєприпасами. Нові дані малюють похмуру та відчайдушну картину жорстокого конфлікту на передовій.

"На сьогодні максимальна дальність вогню Збройних Сил України становить 15,5 миль. Це дальність, на якій може стріляти артилерія калібру 152/155 мм і РСЗВ "Град", що залишилися на озброєнні. Водночас ворог завдає ударів по зосередженню українських сил з відстані 186 миль тактичними балістичними ракетами "Іскандер" (43–50 миль) із застосуванням РСЗВ "Смерч" і "Точка-У", від (25 до 37 миль) звикористанням РСЗВ "Ураган", - йдеться у повідомленні.

Розвідка застерігає, що росіяни цілком усвідомлюють, що було відправлено відносно невелику кількість західної зброї, а доставка на бойові позиції відбувається повільно. "Росіяни намагаються використати свою перевагу в часі, який у них є, використовуючи свою артилерію, щоб спробувати прорвати українську оборону на Донбасі", - йдеться в повідомленні.

Наголошується також, що протитанкові системи Javelin і NLAW, поставлені США та Великобританією, виявилися ефективними на полях битв навколо Києва та Харкова і залишаються такими на Донбасі. Ударні дрони Switchblade також завдали росіянам значної шкоди.

"Ворог стогне від роботи артилерії ЗСУ": Братчук розповів про український плацдарм у Кринках

четвер, 25 квітень 2024, 14:30

Речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук зазначив, що українські морські піхотинці мужньо тримають плацдарм на лівобережжі Дніпра. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Росіяни кожного дня нама...

Відчувається, що в росіян уже теж не вистачає боєприпасів: У ЗСУ розповіли про ситуацію біля Часового Яру

четвер, 25 квітень 2024, 14:23

Військовослужбовець ЗСУ, політолог Кирило Сазонов зазначив, що росіяни знищують і випалюють Часів Яр Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Росіяни вже два-три тижні дуже щільно лізуть. Вночі знову ворог використов...