Рятують найцінніше? Окупанти відводять техніку через Мелітополь - помічено близько 60 військових машин

Російські військові активно переміщують свою техніку на окупованих територіях України на півдні, зауважили місцеві жителі. Колони почали їхати не лише у бік лінії фронту, а й назад - зокрема через Мелітополь Запорізької області, передають Патріоти України.

З учорашнього дня з 5 ранку через це місто пройшло близько 60 одиниць військової техніки ЗС РФ. Увечері відведення техніки загарбників продовжилося. Так, 31 серпня колона танків пройшла з Василівки у бік Мелітополя.

Вже вранці 1 вересня мешканці спостерігали пересування великої колони "Градів" із Василівки на Мелітополь. Журналісти зазначили, що Мелітополь став для РФ важливим логістичним вузлом між Ростовською областю й півднем України. Тому окупанти не бажають його втрачати.

У пості додали, що на блокпосту у Васильєві з самого ранку зібралися машини українців на виїзд з окупованих територій. Жодне авто загарбники не випустили. Потік нових машин заповнює автозаправку.

"Зуміли знайти слабкі місця": У ЗСУ підтвердили просування росіян на Авдіївському напрямку

неділя, 28 квітень 2024, 18:05

У ЗСУ підтвердили, що російська війська при хронічній нестачі боєприпасів у Силах оборони просунутися на кілька кілометрів на Авдіївському напрямку. Де саме - не повідомили. Про це розповів голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко в ...

Чому Путін намагається захопити невелике місто: У NYT розповіли, яке значення має Часів Яр

неділя, 28 квітень 2024, 17:56

Окупанти практично кинули всі свої сили на захоплення міста, що знаходиться на вершині пагорба, - Часового Яру. У Кремлі не зважають на кількість ліквідованих солдатів і знищену військову техніку. Путін планує захопити місто до того, як на фронт прибуд...