Рятуються з корабля: Радник Тихановської розповів, як білоруські бізнес-еліти почали шукати контакт з опозицією

У Білорусі після низки успіхів українських сил на фронті деякі чиновники та бізнесмени почали зв'язуватися з опозицією, почавши усвідомлювати, що поразка російського диктатора Володимира Путіна у війні проти України невід'ємна і означає поразку й білоруського диктатора Олександра Лукашенка. Про це заявив старший радник лідерки білоруської опозиції Світлани Тихановської Франак Вячорка, передають Патріоти України.

За його словами, зв'язуватися з опозицією почали передусім чиновники та підприємці, близькі до Олександра Лукашенка, який активно підтримує Путіна і його загарбницьку війну РФ проти України."Люди відчули, що Україна перемагає. Чиновники та лукашенківські бізнесмени почали шукати з нами контакт. Вони розуміють, що якщо програє Путін, то програє і Лукашенко. А це означає, що треба шукати шляхи відходу. Рятуватися з корабля", – висловився білоруський опозиціонер.

Крім того, радник Світлани Тихановської висловив думку, що в залежності від ситуації у білоруському суспільстві і від зовнішньої підтримки залежить, чи вийде робота партизанів та опозиціонерів у Білорусі на вищий рівень. Як пояснив Вячорка, білоруси повинні бути заряджений на перемогу.

"Перше наше завдання – підтримати енергію у суспільстві та знайти механізми цієї підтримки. Є розрив між тими, хто виїхав з Білорусі та тими, хто всередині країни. І дуже важко підтримувати партизанів, коли ти перебуваєш у Вільнюсі чи Варшаві. Важко закликати людей до протесту, коли вони ризикують 15 роками свого життя, а ти перебуваєш у безпечній країні. Тому важливо показати, що ми якимось чином можемо убезпечити людей, наприклад, дати можливість безпечно виїхати. Багато залежатиме від України", – пояснив опозиціонер.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...