Рятувальники попередили про небезпеку: Окупанти закладають міни навіть у звичайні господарські сумки (фото)

Рятувальники продовжують працювати на територіях, звільнених від російських загарбників. Вони займаються розмінуванням, а вибухонебезпечні предмети виявляють у найбільш неочікуваних місцях, інформують Патріоти України.

Співробітники ДСНС показали, що після себе залишили російські загарбники. Саме через безліч вибухонебезпечних предметів рятувальники просять не поспішати повертатися до власних осель.

Небезпечними можуть бути будь-які предмети

Так, один із піротехніків розміновує протипіхотну міну МОН-90. Її замаскували під звичайну господарську сумку. Сам вибухонебезпечний предмет несе у собі смертельну загрозу, а дальність ураження – 90 метрів.

Рятувальники також показали протипіхотні гранати. Їх сховали та встановили на розтяжках. У ДСНС наголошують на тому, що такі пристрої можуть вражати на відстань до 200 метрів.

Також піротехніки попросили усіх бути уважними й обережними. Якщо ви побачите підозрілий предмет – ні в якому разі не торкайтеся його. Натомість про знахідку слід повідомити за телефонами 101 або 102.

"Вітання" з Великоднем від "високодуховних": Російські загарбники вдарили по кафедральному собору УПЦ в Нікополі

понеділок, 6 травень 2024, 2:35

У Нікополі Дніпропетровської області внаслідок російського обстрілу зазнав пошкоджень Преображенський кафедральний собор УПЦ. . У повідомленні інформресурсів УПЦ зазначається, що Преображенський кафедральний собор міста Нікополя зазнав пошкоджень внас...

Помічник держсекретаря США розповів, як Росія втягує Грузію у війну в Україні

неділя, 5 травень 2024, 23:52

Помічник держсекретаря США, координатор із санкційної політики Джим О'Брайєн заявив, що РФ втягує Грузію у війну проти України, маючи намір збудувати в окупованій Абхазії базу ВМФ. Про це пише "Ехо Кавказу", передають Патріоти України. "Саме Росія втяг...