Рятувальники розбирають завали: Бомбосховище Драмтеатру в Маріуполі витримало авіаудар, люди вижили

Бомбосховище Драматичного театру в Маріуполі витримало авіаудар, люди вижили. Про це повідомив народний депутат Сергій Тарута у Facebook, передають Патріоти України.

"Після страшної ночі невідомості на ранок 22-го дня війни нарешті хороші новини з Маріуполя! Бомбосховище витримало. Завали почали розбирати, люди виходять живі!", - повідомив Тарута.

Згодом інформацію підтвердила омбудсмен Людмила Денісова. "Будівля витримала удар надпотужної авіаційної бомби та захистила собою життя людей, які переховувались у бомбосховищі. Зараз тривають роботи з розблокування підвального приміщення. Звідти виходять живі дорослі та діти", - сповістила вона та зауважила, що наразі ще немає інформації про загиблих чи поранених під завалами театру.

Денісова наголосила, що авіаудар по цій будівлі, яка з усіх сторін помічена надписами "ДІТИ" є актом геноциду та страшним злочином проти людяності, визначеним Римським статутом Міжнародного кримінального суду.

Вже утримують близько 35-40 осіб: У Вовчанську росіяни прикриваються полоненими українцями як "живим щитом" (відео)

п’ятниця, 17 травень 2024, 12:42

Російські окупанти у Вовчанську беруть місцевих мешканців у полон, після чого утримують їх у підвалах, щоб використати як живий щит. Про це в етері національного телемарафону повідомив керівник слідчого управління поліції Харківської області Сергій Бол...

Про мотивацію

п’ятниця, 17 травень 2024, 12:26

Воєнні проблеми, економічні прорахунки, корупція, загроза диктатури на тлі неспроможності приймати ефективні рішення вищим керівництвом ведуть до демотивації на усіх рівнях і кризи управління. На Харківщині триває спроба росіян розширити захоплену смуг...