Рятував пораненого побратима: На фронті загинув художник та скульптор з Одеси

На війні за свободу та незалежність України загинув одеський художник та скульптор Михайло Муха. Захисник поліг у бою, рятуючи пораненого побратима.

Трагічну звістку про загибель бійцяповідомив ексвикладач Одеського театрально-художнього фахового коледжу Борис Володимирський. Свого часу в цьому навчальному закладі навчались Михайло та його дружина.

"На фронті загинув мій давній учень Одеської театрально-художньої школи Михайло Муха, світла, щира, талановита людина. Загинув, рятуючи пораненого товариша. Світла пам'ять Міші й надія на відплату агресорам! На фото Міша Муха з дружиною Женею Макієнко, також мій студент", – повідомив Борис Володимирський.

Михайла Муху в Одесі та Києві знають як видатного художника та скульптора. З 2005 по 2008 рік він працював на Київській кіностудії ім. Довженка. Свою освіту Михайло здобув у Одеському театрально-художньому коледжі, де згодом працював впродовж восьми років, створюючи декорації для кінематографії та театральних вистав.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...