Річка вийшла з берегів: Після ракетного удару окупантів по Кривому Рогу на 2-3 метри піднявся рівень Інгульця

Російські окупанти ввечері 14 вересня вдарили по Кривому Рогу. Внаслідок атаки піднявся рівень води в річці Інгулець. Атака трапилася під час повітряної тривоги. Її оголосили приблизно о 17:00, нагадують Патріоти України.

Рівень Інгульця піднявся на 2 – 3 метри

Після ворожої атаки 14 вересня голова військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул закликав містян дотримуватися спокою. За його словами, росіяни завдали удару по одному з об'єктів гідротехнічної інфраструктури.

"Ми розуміємо, що робити. Подача води для населення вже почалася, якщо до вас вода не дійшла, то дійде найближчим часом. Більш детально писати не можу – читають орки", – зазначив Вілкул.

Після обстрілу в російських ЗМІ повідомили, що загарбники поцілили по дамбі Карачунівського водосховища. Внаслідок цього рівень води в річці Інгулець піднявся на 2 – 3 метри. Також після обстрілу в місті виникли проблеми із водопостачанням.

Заступник голови Офісу Президента України Кирило Тимошенко розповів, що по Кривому Рогу прилетіли 8 російських крилатих ракет. "Це терористичний акт проти наших людей, проти конкретного міста. Адже ракети прицільно летять в споруди, які мають критично важливе значення в життєзабезпеченні людей", – наголосив посадовець.

Тимошенко додав, що російські війська 14 вересня скерували максимальну кількість зброї на гідротехнічні споруди. Мета окупантів – очевидна. Вони намагаються створити надзвичайну ситуацію. "Їм не важливо, чи залишаться люди без води, чи місто опиниться у воді. Їм потрібна наша паніка, в якій важко приймати рішення. Тому не панікуємо", – наголосив посадовець.

Він зазначив, що вже зараз Служби ліквідовують наслідки ракетних ударів, а роботу на місці координує військова адміністрація. "Головне, що потерпілих серед мирного населення немає, а інше – відновимо. Ситуацію тримаємо під контролем", – підсумував Тимошенко.

У Кобзона будуть гості? У Запорізькій області підірвали "депутата"-єдинороса

вівторок, 16 квітень 2024, 17:30

На тимчасово окупованій території Запорізької області підірвали "депутата"-єдинороса, передають Патріоти України. Як повідомив гауляйтер Володимир Рогов у Telegram, 16 квітня у Мелітопольському районі на Запоріжжі підірвали "депутата" Акимівської окруж...

У Брянську вночі знеструмили військові об’єкти росіян: У ГУР розкрили подробиці

вівторок, 16 квітень 2024, 17:22

У ніч на 16 квітня в російському Брянську вдалося знеструмити декілька військових та промислових обʼєктів РФ, передають Патріоти України. Деталі: Зокрема, внаслідок знищення трансформатора на електропідстанції потужністю 110 кВт без електроживлення зал...