Річниця смерті президента Кеннеді: Найгучніше вбивство в США за останні півтора сторіччя

22 листопада 1963 року в центрі міста Даллас, штаті Техас, було вбито 35-го президента США Джона Кеннеді. Це сталося під час передвиборної поїздки, яку президент здійснював у відкритому лімузині, нагадують Патріоти України.

Коли кортеж рухався вулицями міста, раптово почулися постріли. Перша куля влучила Кеннеді в шию ззаду і вийшла з горла, друга – в голову і викликала руйнування кісток черепа в районі потилиці. Президента доставили до операційної, де через півгодини після замаху констатували його смерть.

Також був важко поранений губернатор штату Техас Конналлі, що їхав у тому ж автомобілі, і незначно – один з перехожих.

Убивство Кеннеді потрапило на кадри, зняті любительською камерою: загибель президента на очах дружини і тисяч людей стала шоком для всієї Америки.


Спеціально створена комісія показала, що вбивцею був стрілок-одинак Лі Харві Освальд. Його було заарештовано, але через два дні застрелено в поліцейській дільниці місцевим жителем Джеком Рубі, який згодом також помер у в'язниці.

Згідно з офіційною доповіддю "Комісії Уоррена", що займалася розслідуванням вбивства Кеннеді, всі постріли Освальд зробив з верхнього поверху книгосховища. Якоїсь змови, як йшлося в доповіді, виявити не вдалося.

Через суперечності і "білі плями" в офіційно викладених даних щодо вбивства існує безліч конспірологічних теорій, які, зокрема, ставлять під сумнів те, що Освальд був єдиним стрілком, стверджують про зв'язок вбивства з важливими фігурами політики і бізнесу тощо.


У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...