Рідкісний випадок у царині Третьої влади: Закарпатському судді дали шість років ув'язнення з конфіскацією

Вищий антикорупційний суд визнав винним і засудив до 6 років з конфіскацією майна суддю Рахівського районного суду Закарпатської області Івана Тулика, зазначають Патріоти України.

Суд постановив, що Тулик винен за пред’явленим йому звинуваченням за ч.3 ст. 368, ч. 2 ст. 369-2 КК України. Справу розслідували детективи Національного антикорупційного бюро України.

Вони довели, що суддя Тулик вимагав від місцевого жителя 10 тис. грн за прийняття рішення на його користь. 20 березня 2019 року він був затриманий при отриманні хабара.

Згодом було встановлено ще один епізод злочинної діяльності Тулика – надання впливу на іншого суддю цього ж суду в обмін на 10 тис. грн.

Вирок набирає законної сили через 30 днів з дня його проголошення, якщо не буде внесена апеляційна скарга.

Тулик працював суддею в Рахові з 2007 року. Він був призначений Верховною Радою на п’ять років, а в 2012 році був обраний на посаду судді Рахівського райсуду безстроково.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...