"Рідний батько закликає мене "покаятися": Донька путінського актора-пропагандиста у США виступила проти війни в Україні (відео)

Російська акторка Марія Машкова виступила проти війни незважаючи на те, що її батько, актор Володимир Машков активно підтримує Путіна і був одним з учасників пропагандистського концерту у Лужниках. Марія, яка живе із сім'єю у США, дала інтерв'ю CNN, в якому засудила вторгнення Росії в Україну, передають Патріоти України.

"Те, що відбувається зараз, неможливо було уявити, припустити. І те, що багато росіян, зокрема мій тато, вірять у те, що насильство можна якось виправдати - це крає мені серце. Але це ніщо порівняно з тим, що зараз переживає український народ, гинучи", - сказала Марія.

Акторка наголосила, що в Україні має багато друзів і колег, але жоден з них не ненавидів її за те, що вона росіянка. І жоден із них не просив, щоб його "рятував містер путін".

На запитання щодо того, чи справді багато жителів РФ вірять у "спецоперацію", українських нацистів тощо, Марія відповіла так: "Вчора я говорила по телефону з моїм батьком і тепер я вірю, що, на жаль, так".

"Він попросив мене негайно повертатися до Росії, взяти з собою моїх доньок, бути хорошою росіянкою, просити пробачення за зраду і бути з російським народом, із моїм народом, допомагати боротися проти українських нацистів", - додала Машкова.

Марія не приховувала, що рішення виступити проти батька далося їй нелегко, але вона не могла вчинити інакше, адже вона не лише дочка, а й мама. Вчитель її дочки на ім'я Даня живе у Києві, і коли почалася війна, її дочка була дуже налякана.

"Ми постійно зідзвонювалися з Данею. І через Даню я говорю зараз. Я знаю, що означає для нього те, що падають бомби. І через те, що це може означати для моєї доньки потім у житті", - пояснила акторка.

Пізніше Марія записала відео для росіян із закликом не вірити фашистській пропаганді та зупинити війну.

"Знаю, що говорити мені легше. Я в іншій країні. Не треба вибирати мої діти чи в'язниця. Тому говорю. Ось тільки довелося батька не послухатися. Але це ніщо порівняно зі смертями, які продовжуються цієї секунди. З усіх боків. Зупиніть війну, батьки! Одна з дочок", - сказала Машкова в Instagram.

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...