Рік після бунту Пригожина: Де тепер найманці "Вагнера" служать кривавій недоімперії

Російська служба "ВВС" з’ясувала, що колишні найманці "ПВК Вагнер" тепер частково служать у Сирії, Центральноафриканській Республіці та в чеченському підрозділі "Ахмат", що воює проти України.

Як стверджує видання, про присутність найманців "ПВК Вагнера" у Сирії відомо з 2015 року. Однак тепер вони контролюються міністерством оборони Росії. Один з колишніх командирів ПВК каже, що пропозиція для них звучала так: "Або Міноборони, або ***** [провалюйте]".

"ВВС" пише, що в деяких африканських країнах найманці "Вагнера" тепер увійшли до "Африканського корпусу", підписавши контракти з Міноборони. До літа 2024 року єдиною державою, де ПВК Вагнера продовжувала свою роботу в умовно колишньому форматі, залишалася лише ЦАР.

З публікації "ВВС" випливає, що діяльністю найманців у ЦАР керує Павло Пригожин – син Євгена Пригожина. "Москва дала спадкоємцю добро на те, щоб продовжувати займатись в Африці тим, чим займався батько. З умовою, що це не суперечить інтересам Росії", – зазначає один із співрозмовників видання, який раніше працював з Євгеном Пригожиним.

Крім того, наприкінці жовтня 2023 року командир підрозділу спецназу "Ахмат" Апти Алаудінов заявив, що колишні найманці "ПВК Вагнера" переходять до його підрозділів та вирушають на війну з Україною.

Вибухнули сім БПЛА: У Росії дрони масовано атакували металургійний комбінат

неділя, 30 червень 2024, 11:42

У Росії у ніч проти 30 червня безпілотники влаштували масовану атаку на Новолипецький металургійний комбінат. Атака розпочалася о другій годині ночі і тривала понад годину. На території комбінату впали та вибухнули сім БПЛА. Як пише Baza, це нібито бул...

Щоб точно не повернулись: Поранені окупанти скаржаться Путіну, що їх зі шпиталів женуть одразу на штурми

неділя, 30 червень 2024, 11:28

Солдати Путіна зібралися, щоб звернутися до нього, адже їх, поранених, на милицях, у гіпсах, недолікованих, без 45-денної відпустки, відправляють на бойові завдання, . Солдати заявили, що, дивлячись на те, що відбувається, руки розводять і польові меди...